Assen onderzoekt vergiftiging bomen

De gemeente Assen is een onderzoek begonnen naar een mogelijke vergiftiging van een zogenoemde beukenstoel aan de Prins Hendrikstraat.

Van de rij aan elkaar gegroeide beuken zijn de bladeren inmiddels grotendeels bruin. Onderin de stammen zitten boorgaten, die duiden op een moedwillige vergiftiging van de bomen.

Omwonenden hebben de gemeente gevraagd om handhaving en daar is volgens de gemeente gehoor aan gegeven. Een deskundige is in de arm genomen om te bepalen of er sprake is van strafbare feiten. De oude bomen vormden ooit een beukenhaag als afscheiding van een tuin. De huidige eigenaar heeft die tuin te koop gezet als bouwkavel.

De eigenaar ontkent elke bemoeienis met een mogelijke vergiftiging. Hij ontkent ook dat de bomen de bouw van een woning op het perceel tegenhouden, al wordt dat door buren weer ontkend. Een woning moet volgens de buurt in de rij passen en parkeren op eigen erf mogelijk maken en dan staan de bomen ernstig in de weg.

Acht jaar geleden is een al afgegeven kapvergunning via de rechter tegen gehouden. De gemeente meldt dat er nog geen uitkomsten zijn van het onderzoek.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.