Assen verkoopt eerste stukjes gemeentegrond

Vijf bewoners aan de Planetenlaan in Assen hebben maandag de eerste stukjes grond gekocht van de gemeente.

De inwoners hebben samen een aaneengesloten stuk grond gekocht. Wethouder Ruud Wiersema tekende de akte van levering namens de gemeente Assen.

Sinds september 2015 kunnen inwoners van de Asser wijk Marsdijk en een gedeelte van het buitengebied gemeentegrond kopen dat direct aan hun woning grenst. Het project loopt inmiddels ook in het centrum, Assen Oost en Loon.

De gemeente wil het gebruik van gemeentegrond beter regelen, zodat duidelijk wordt wat nu van wie is. Op zeker 450 plekken in de hele gemeente hebben Assenaren stukjes van groenstroken en bermen ingepikt en bij hun eigen kavels gevoegd. In veel gevallen is de gemeente die ‘snippergrond' en het onderhoud ervan liever kwijt dan rijk.

De grond is voor de helft van de prijs van een bouwkavel te koop. Assen wil op sommigen plekken meer verkopen dan nu al ‘ingepikte' stukjes grond. In enkele andere gevallen moeten mensen teruggeven wat niet van hen is, bijvoorbeeld als er belangrijke leidingen in de bodem, zitten of als de gemeente plannen heeft met zo'n stukje grond.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.