Assen wil 2,5 miljoen in ijsbaan steken

Het college van b en w van Assen is bereid 2,5 miljoen euro te steken in Ice World Drenthe. Een voorstel hiertoe is vanmiddag uitgegaan naar de gemeenteraad.

Het ijscomplex bij het TT Circuit in Assen, met onder meer een ijsbaan en een skihal, gaat naar verwachting een kleine miljoen bezoekers per jaar trekken. Het ambitieuze plan werd enkele weken geleden door bouwer VolkerWessels gepresenteerd. Daarbij viel te beluisteren dat de financiering op zich rond was, mits een aantal partijen bereid was een bijdrage te leveren.

Het Asser college vindt de plannen zo interessant voor de stad dat daar best een forse bijdrage tegenover mag staan, zo staat in de brief aan de raad. De reacties waren overigens allerwegen enthousiast, al werd de blijdschap getemperd door de onverwachte ommezwaai van de VVD-fractie in Provinciale Staten in het FOC-dossier. Daardoor wordt de bouw van het outletcentrum onzeker.

De vraag is wat dat betekent voor het ijscomplex en Terra Experience dat daar onderdeel van wordt. Hoewel FOC en Ice World niet rechtstreeks met elkaar verbonden zijn, zijn er toch diverse dwarsverbanden. Bijvoorbeeld bij het gezamenlijk gebruik van (parkeer)voorzieningen en warmte-energie. Maar nog veel belangrijker voor de investeerders is de kans om van het gebied bij het TT Circuit een toeristische trekpleister te maken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.