Assen wil draagvlak ijsarena vergroten

In Hoogeveen zijn ze er al een tijd mee bezig, maar nu worden ondernemers in Assen ook opgeroepen zich achter de plannen te scharen voor een kunstijsbaan bij het TT-circuit.

Bijeenkomst
,,We gaan het bedrijfsleven mobiliseren om zo het draagvlak vergroten'', zegt bestuurslid Philip Messak van Parkmanagement Assen. Samen met Parkmanagement Noord wordt woensdag 6 januari in De Bonte Wever een bijeenkomst gehouden waarvoor ook B en W van Assen, de gemeenteraad van Assen, vertegenwoordigers van de provincie Drenthe en de Drentse schaatsverenigingen zijn uitgenodigd.

Volgens Messak is de tijd rijp om met vereende krachten het plan te omarmen en de initiatiefnemers te ondersteunen. ,,Als ondernemers geloven wij er in. Voor Assen is het ook belangrijk. Het is een innovatief project waarmee Assen zich kan onderscheiden en waarbij lokale ondernemers bij de realisering een rol kunnen spelen'', aldus Messak.

Impuls
Behalve het innovatieve en economische belang wijst Messak, die directeur is van de vmbo CS Vincent van Gogh (locatie Salland), ook op het belang van de kunstijsbaan voor het onderwijs. Verder kan de bouw een impuls zijn voor de toeristisch recreatieve zone rond het TT-circuit.

Messak: ,,Plannen voor dit gebied, zoals TT Plaza en de bouw van een hotel, liggen klaar maar komen niet van de grond. Iedereen wacht op elkaar. De kunstijsbaan kan voor een vliegwieleffect zorgen. Dat is goed voor alle ondernemers in Assen.''

Concurrentie
Assen heeft voor de bouw van de nieuwe kunstijsbaan concurrentie van Hoogeveen. In de Drentse hoofdstad zijn de plannen nog niet volledig uitgewerkt en wordt nog gezocht naar investeerders. In Assen heerst vooral stilte rond de ijsbaan, in Hoogeveen wordt door het gemeentebestuur, initiatiefnemers en ambassadeurs voor veel rumoer gezorgd.

Beide plannen zijn nog niet voldragen genoeg om gesteund te worden door de provincie, zo liet gedeputeerde Henk Jumelet onlangs weten. De provincie wil maximaal 5 miljoen euro subsidie beschikbaar stellen. Dit als steuntje in de rug voor de initiatiefnemers.

Het Hoogeveense plan leunt volgens de gedeputeerde nog te zwaar op een provinciale bijdrage. In Assen is het plan nog te vaag en niet doorgerekend.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.