Een Assenaar (35) die zijn ex-vriendin zo hardhandig de deur uitwerkte dat ze haar pols brak, heeft 20 uur werkstraf gekregen en een voorwaardelijke celstraf van een week.

Het koppel ging in augustus uit elkaar na een lange relatie. Toen de vrouw diezelfde dag weer voor de deur stond van de man en later weigerde uit zijn huis te vertrekken, ging het mis. Hij trok haar aan haar arm de deur uit, en gaf haar twee vuistslagen in het gezicht. Bij de dokterspost bleek dat de vrouw haar pols had gebroken. Ze is hier later aan geopereerd.

‘Wel aan arm getrokken, niet geslagen’

De man bekende dat hij aan haar arm had getrokken, maar zegt dat hij haar niet heeft geslagen. Een vriend van de vrouw verklaarde dat hij bij de dokterspost zag dat haar linkeroog begon op te zwellen. Daar waren ook foto’s van.

Dat vond de rechter voldoende bewijs dat er zowel aan de arm getrokken is, als geslagen in het gezicht. Als de man binnen drie jaar nog eens de fout in gaat, zal hij de celstraf van een week moeten uitzitten. Ook moet hij een schadevergoeding van enkele honderden euro’s aan zijn ex-vriendin betalen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe