Assenaar drukt stel van rijdende scooter: 60 uur werkstraf

De rechtbank in Assen heeft een 33-jarige man uit Assen veroordeeld tot 60 uur werkstraf, waarvan de helft voorwaardelijk. Ook werd hem een schadevergoeding van ruim 900 euro opgelegd. Op de avond van 15 november 2014 drukte de man bij Beilen zijn ex-vriendin en een man van een rijdende scooter.

De Assenaar hield zich die betreffende avond op bij vrienden in Beilen. Daar hoorde hij dat zijn vriendin ook in het dorp aanwezig was. Hij begaf zich naar het adres waar zij zich bevond en postte een tijdje bij een supermarkt. Toen de ex samen met haar gezelschap het adres verliet, zette de man per auto en met 4 opgetrommelde vrienden de achtervolging in.

De auto haalde de scooter van het tweetal in en stopte bij een weiland met enkele bomen. Daar lag de Assenaar met enkele van zijn kompanen in een hinderlaag. De man sprong op het moment van passeren tevoorschijn en drukte het duo van het rijdende voertuig. Vervolgens spurtte hij weer naar de auto, die er vervolgens vandoor scheurde.

In de rechtszaal verklaarde de man dat hij haar wilde spreken. ‘Na het beëindigen van de relatie, ging ze er zomaar vandoor. Samen hebben we 8 jaar lang haar dochter opgevoed. Ik snapte het niet.’ Volgens de man liet zij hem bovendien zitten met een schuld van 15.000 euro. Zelf kon hij niet aangeven wat hij van plan was geweest als hij haar die bewuste avond had aangehouden.

Volgens verklaringen van zijn vrienden ging de Assenaar helemaal door het lint toen duidelijk werd dat zijn ex zich ook in Beilen vond met een andere man. ‘Als ik ze te pakken krijg, dan maak ik ze dood’, zou de man hebben gezegd. Ook de rechter vroeg zich ernstig af of een constructief gesprek mogelijk was geweest bij zo’n gemoedstoestand. ‘Het maken van gezellig praatje zat er waarschijnlijk niet in.’ 

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.