Assenaar krijgt werkstraf voor schrijven opruiende teksten

Een asielzoekerscentrum in de TT-hal in Assen, dat zag een 27-jarige Assenaar niet zitten. Via Facebook riep hij in september de mensen op 'Met honderd mensen daarheen, rommel in de brand en met alle honderd ontkennen'.

Opruiende teksten die ernstig genoeg zijn om een celstraf op te leggen, meende de politierechter woensdag. Het bleef bij een werkstraf van veertig uur. De Assenaar toonde inzicht en had direct de pagina verwijderd en afstand genomen van deze tekst.

Zodra de gemeente Assen de plannen bekend maakte om een asielzoekerscentrum te vestigen scanden politieagenten social media af, op zoek naar teksten die niet door de beugel konden. Zo werd ook de Facebookpagina van de Assenaar ontdekt. De schrijver was gefrustreerd, zei hij. De relatie was uit, hij had zijn bedenkingen wat betreft de vluchtelingenstroom en Facebook was een uitlaatklep. ,,Volstrekt ontoelaatbaar", meende de politierechter. Aangezien de man berouw en inzicht toonde ontliep hij een celstraf. Wel moet hij nog een openstaande werkstraf van 26 uur eveneens uitvoeren. ,,Dat wordt dus in totaal 66 uur werken", rekende de rechter voor.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.