Assenaar maakt videoclip voor Cypress Hill

Reinout Hellenthal uit Assen stond in het Utrechtse Tivoli Vredenburg op het podium naast zijn jeugdidolen van de band Cypress Hill.

Hoe komt iemand uit Assen op een podium met Cypress Hill?

,,Met mijn bedrijf ben ik veel met virtual reality bezig en alles wat met 360 graden-video’s te maken heeft. Dat zijn video’s waarbij vanuit meerdere hoeken iets wordt gefilmd. Ik heb een vriend wiens kinderen goed contact hebben met Cypress Hill. Hij kon regelen dat ik hun officiële video mocht maken tijdens hun concert in Tivoli Vredenburg.”

Wat dacht je toen je dat hoorde?

,,Als je hoort dat je met Cypress Hill mag gaan werken is dat een droom die uitkomt. Dit zijn gelukjes die je moet hebben. Dat je mensen tegenkomt die iets voor je bedrijf kunnen betekenen.”

De videoclip die Reinout Hellenthal maakte.

Wat heb je precies gedaan?

,,Met een 360-graden camera hebben we vanuit vier verschillende posities in de zaal gefilmd. Een daarvan was het podium. Dat heb ik gemonteerd, waarbij ik behoorlijk veel vrijheid kreeg. Het is voor het eerst dat Cypress Hill zo’n soort video liet maken. ”

Heb je contact gehad met de bandleden?

,,Vooraf hebben we elkaar ontmoet. Dat ging allemaal heel ontspannen, omdat zij via mijn vriend al wisten wie ik was en wat ik ging doen. Na het optreden kwamen ze nog wel naar mij toe, maar ze waren helemaal stoned. Dat blowen vinden ze mooi, dat hoort erbij. Tijdens het monteren heb ik met ze geskypet, maar met het tijdsverschil tussen Los Angeles en Nederland was dat niet ideaal.”


Reinout Hellenthal.

Hoe was het op het podium?

,,Als je meelift op het succes van een band dan moet je met iets speciaals komen. De druk was behoorlijk groot, je kunt tijdens een liveshow niet even vragen of iets opnieuw kan als een shot mislukt. Op het podium moest ik steeds schakelen. Dan speelden ze een nummer dat je goed kent, tegelijkertijd moest ik focussen op de beelden die ik wilde schieten.”

Wat levert zo’n samenwerking jou op?

,,Veel mensen zijn erachter gekomen wat je met 360 graden-video’s kunt doen. Het gebeurt nog niet veel dat een grote band zo’n video uitbrengt. Tivoli is bijvoorbeeld nu geïnteresseerd. En aankomende week gaat Cypress Hill de video groot brengen in Amerikaanse media zoals Rolling Stone en Billboard. Daar komt mijn naam ook bij te staan. Het zou mooi zijn als meer artiesten deze technieken gaan gebruiken. Er zijn veel bands waar ik wel mee samen zou willen werken. ”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.