Assenaar woest op vriendin die ‘piemelbril’ draagt: Celstraf

Een 29-jarige man uit Assen werd vrijdag veroordeeld tot 61 dagen voorwaardelijke cel door de rechtbank in Assen. Hij had afgelopen jaar tijdens de TT Assen zijn vriendin thuis mishandeld na een avond stappen tijdens de het motoreventement.

De Assenaar werd een dag eerder al aangehouden vanwege openbare dronkenschap en op het bezit van tien xtc-pillen. ,,Het was die avond TT en dat levert in mijn geval altijd gedonder op’’, zei de man.

Penisbril

De man had ruzie gekregen met zijn vriendin. Aanleiding: zijn partner - inmiddels ex-partner - droeg een fopbril met een neus in de vorm van een penis. In de rechtszaal bekende de man dat dit hem aanzette tot razernij. De vorm van de bril bracht bij hem een traumatische gebeurtenis uit zijn verleden naar boven. Wat dat precies was, werd tijdens de rechtszaak niet heel duidelijk.

Een dag later zat het hem nog steeds dwars. ,,Ze zei dat ik me aanstelde en dat er niets aan de hand was. Maar ik greep haar bij haar hoofd en vroeg waarom ze dat gedaan had.’’ Volgens hem wist ze best waar ze mee bezig was. Maar hij handelde hysterisch, gaf hij zelf ook toe. De man was stomdronken en gedroeg zich daar als een wildeman. Zijn vriendin vluchtte vrijwel direct de wc in.

Leven op de rails

De relatie is inmiddels achter de rug, zei de man die zich daar zogezegd prima bij voelt. ,,Ik leef weer op en dat bevalt me prima.’’

De drank en drugs had hij achter zich gelaten en met behulp van zijn vrienden lukte het hem om zijn leven weer op de rails te krijgen. Hoewel de man eerder in aanraking is geweest met justitie voor vergelijkbare zaken, wou de rechter hem de kans geven de nieuw ingeslagen weg te vervolgen. Het bleef daarom bij een voorwaardelijke straf.

ADP

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.