Assenaren krijgen 69 fietsen terug

In een woning aan de Leemhamel in Assen trof de politie dinsdagmiddag maar liefst 70 fietsen aan. De politie kwam het adres op het spoor door een tipgever, die zijn gestolen fiets op een verkoopsite voorbij zag komen. De fiets stond daar inderdaad, maar het bleek meteen de enige gestolen fiets te zijn.

Een 62-jarige man en een 61-jarige vrouw uit Assen werden na de vondst opgepakt op verdenking van heling. De fietsen werden in beslag genomen en onderzocht, waarna slechts één fiets, die van de tipgever, gestolen bleek te zijn.

De Assenaren verklaarden de fietsen op te kopen om ze vervolgens opgeknapt via internet te verkopen. De man en vrouw zijn vrijgelaten en krijgen de 69 fietsen terug. Het politie-onderzoek naar het tweetal is bijna afgerond: het is aan de officier van justitie om te bepalen of ze schuldig zijn aan de heling van de fiets van de tipgever.

Op het Facebookbericht dat de politie over het onderzoek plaatste kwamen veel reacties van mensen die hoopten dat hun gestolen fiets zou worden opgespoord, die fietsen blijven dus vooralsnog zoek.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.