Asser Brinkstraat vrij van auto’s

De Brinkstraat wordt op zaterdagavonden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer om overlast tegen te gaan. Voor de Brink geldt dat al alle avonden.

Scheurende auto’s, luid getoeter en oerend hard geboem geboem uit de luidsprekers. Bewoners van de Brinkstraat en de Brink in de Asser binnenstad ondervinden er met name tijdens horecanachten vaak grote overlast door. Vanaf volgende week moet dat voorbij zijn. De Brinkstraat wordt op zaterdagavond verboden gebied voor auto’s, (snor-)scooters en bromfietsen.

Met die maatregel volgt het college van B en W een advies van de politie om de Brink en de Brinkstraat tijdens horecanachten volledig af te sluiten. Ook omdat de onbelemmerde doorgang voor hulpdiensten vaak niet is gegarandeerd.

Verkeersbord en camera

Binnenkort worden bij de entree van de Brinkstraat met de Noordersingel een verbodsbord en een camera geplaatst. Het verbodsbord is omklapbaar en wordt alleen op de zaterdagavond rechtop gezet.

Tijdens de eerste nachten dat het nieuwe gebod ingaat wordt hier extra aandacht aan besteed. Automobilisten worden met hulp van de politie en de omliggende horecabedrijven ter plaatse gewezen op de nieuwe regels. Ook taxibedrijven worden hiervan expliciet op de hoogte gebracht.

Brink

Op de Brink was het verbod – alle dagen – voor auto’s al afgekondigd. Bij de entrees met de Brinkstraat en de Torenlaan zijn inmiddels camera’s geplaatst die continu de kentekens van passerende voertuigen registreren. Hetzelfde is ook gebeurd halverwege het fietspad dat voor het Drents Museum langs loopt. Die wordt vaak als sluiproute en in de nachtelijke uren als racebaan gebruikt.

Aanvankelijk gold het verbod van de gemeente alleen voor auto’s. In een brief aan de gemeenteraad staat nu dat de Brink voetgangersgebied wordt waar alleen fietsers zijn toegestaan. Ook bromfietsers en scooterrijders worden nu bekeurd. Overigens bedraagt de boete in tegenstelling tot eerdere berichten van de gemeente geen 90, maar 149 euro.

Inrijden met een motorvoertuig op de Brink is toegestaan tot 13.00 uur, maar alleen om onmiddellijk te laden of te lossen. Zonder activiteit of ontheffing krijgt de bestuurder van een geparkeerde auto een boete van 99 euro.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe