Asser Stadspartij Plop ontevreden over blindengeleidelijnen De Brink

Volgens Stadspartij Plop ziet De Brink in Assen er weliswaar mooi uit, maar voldoet het plein niet aan de eisen voor blindengeleidelijnen.

De blindengeleidelijnen ontbreken grotendeels bij het plein, stelt Plop. Goten en panden dienen daar als natuurlijke gidslijnen, maar dat vindt de partij niet optimaal.

Er zou bij de eerste fase van het herinrichten van De Brink wel contact zijn geweest met een aantal organisaties, waaronder Stichting Gehandicapten Platform (SGP). Die zijn echter niet ingelicht over het eindresultaat.

Aan de kant van het pand van Dagblad van het Noorden zijn wel natuurlijke gidslijnen aanwezig, maar daar zijn nog drie platanen met kabels aan de grond bevestigd. Die vormen volgens Plop een risico. Aan de andere kant van De Brink is een aantal terrassen gevestigd. Daardoor kunnen die panden niet gebruikt worden als natuurlijke gidslijn.

De partij vraagt opheldering over de positie van het college B en W en wil weten of het college actie onderneemt.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.