Asser brug de Blauwe Klap genomineerd voor Europese prijs

Ophaalbrug de Blauwe Klap in Assen staat in de finale van de European Steel Bridge Awards. De prijs wordt sinds 2008 elke twee jaar uitgeschreven door de ECCS, de Europese koepel van brancheorganisaties van staalbouwbedrijven.

De brug is in 2015 geopend en maakt deel uit van het FlorijnAs-project Blauwe As. Dat is de nieuwe recreatieve vaarroute die mogelijk maakt dat pleziervaarders vanaf 2017 een rondje Assen kunnen varen.

Concurrentie

Naast de Blauwe Klap doet ook de Nieuwe Heemstederbrug in Nieuwegein mee om de prijzen. Ze zijn gelukkig niet elkaars concurrenten, want de Asser brug is genomineerd in de categorie ‘Road and Railway Bridges’. De Blauwe Klap neemt het op tegen de Odins Bridge in Denemarken en de Sundsvall Bridge in Zweden.

De Nieuwe Heemstedebrug is genomineerd in de categorie ‘Pedestrian and Cyclist Bridges’. In die categorie komt de concurrentie van de Schlossteg 2.0 uit Oostenrijk en de Tintra Bridge in Noorwegen.

Beide bruggen zijn ingezonden door de SNS, de Nederlandse branchevereniging voor staalbedrijven. De winnaar wordt op 14 november in Stockholm bekend gemaakt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.