Asser scholieren leren tien sporten kennen

Een bijzondere sportdag ligt in het verschiet voor de leerlingen van de openbare basisschool in Baggelhuizen. Tien plaatselijke clubs laten de leerlingen in de Asser wijk woensdag kennismaken met evenzovele sporten.

Vele jaren stond de sportdag van de school bol van (alleen maar) atletiek. Het team van obs Baggelhuizen besloot daar van af te stappen. Dit vanuit de gedachte dat het beter is als de jeugd in aanraking komt met allerlei verschillende sporten.

De tien Asser verenigingen zijn benaderd en bereid gevonden twee keer een clinic van een uur te geven. De kinderen gaan onder begeleiding van leerkrachten en ouders naar de clubs toe. Ze kunnen ruiken aan waterpolo (bij Aqua ’68), fietscross/BMX (FC Unitas) en mountainbiken (MBT Assen).

Ook hockey (HVA), jeu de boule (’n Boul Plezier) en dansen (Dansschool Ingeborg) staan op het programma. Van weer een heel ander kaliber is boksen (Boksvereniging Assen), golfen (DGCC), volleybal (Sudosa) en tennis (ATV De Hertenkamp).

Behalve clinics hebben sommige van de verenigingen voor de kinderen een aanvullende aanbieding om nader kennis te maken met hun sport en de club.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.