Asser voetbalvereniging uit zorgen om veiligheid nieuwe weg

De ontsluiting van het nieuwe woongebied Hoekbree in Assen via het parkeerterrein bij Achilles 1894 en Aprisco stuit op verzet.

De gemeente is hierover in gesprek met de voetbalvereniging en de projectontwikkelaar die aan het parkeerplein kantoor houdt. Achilles en Aprisco maken zich zorgen om de veiligheid van bezoekers en jeugdige voetballers. ,,Dat is voor ons een heel belangrijk punt’’, zegt voorzitter Ronald Keen van Achilles.

Vraagtekens bij wijkfunctie Messchenstaete

De voetbalclub is ook niet blij met het verdwijnen van ruim 50 van de 250 parkeerplaatsen om de aanleg van de ontsluitingsweg mogelijk te maken. ,,Goede parkeerfaciliteiten zijn belangrijk, omdat wij ook andere evenementen dan alleen voetbal in het stadion organiseren. Als sportvereniging heb je die inkomsten nodig om het hoofd boven water te houden.’’

Het overleg met de gemeente heeft al tot een aanpassing van de plannen geleid. De weg loopt niet meer midden over het parkeerterrein, maar wordt langs de kant bij Aprisco geleid. Dit neemt, zoals Keen zegt, ,,de oprechte bezorgdheid’’ nog niet weg. De gemeente gaat uit van honderd voertuigen per dag die van de route gebruik gaan maken. Achilles en Aprisco plaatsen daar vraagtekens bij gezien de wijkfunctie die het appartementencomplex Messchenstaete krijgt. Naast twee penthouses en 49 appartementen worden hier ook een huisartsenpost, restaurant, fysiotherapeut, wellnesscentrum en kapper ondergebracht.

Afrondende fase

In de tweede fase van de ontwikkeling van de Hoekbree worden ten noorden van het Herepad vijf vrijstaande en twee twee-onder-een-kapwoning gebouwd. In de derde fase komen er nog vijftien sociale huurwoningen. De gemeente zegt wel oog te hebben voor de verkeerssituatie en de veiligheid op de kruising nadrukkelijk bij de verdere uitwerking van de plannen te betrekken. Mogelijk dat voor fietsers aparte voorzieningen worden getroffen, aldus een woordvoerder.

De bouw van de Messchenstaete bevindt zich in afrondende fase. Het appartementencomplex in de driehoek van het Noord-Willemskanaal en de weg Peelo komen twee penthoueses en 49 appartementen met twee slaapkamers van minimaal 85 vierkante meter. De bewoners kunnen via de Zorggroep Drenthe, de eigenaar van het pand, zelf zorg op maat inkopen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.