Asser wijk Pittelo in ban van papegaai

De Asser woonwijk Pittelo heeft een heuse buurtpapegaai. Sinds een paar maanden vliegt de papegaai in de wijk rond, maar de eigenaar is nog niet gevonden.

Verschillende buurtbewoners hebben de papegaai al weten te fotograferen en deelden hun foto's op sociale media. Zo ook Janna de Weerd (59). ,,Begin november heeft al iemand foto's van de papegaai gemaakt en ik had al wat verhalen in de buurt gehoord. Op 14 november zag ik het dier in mijn tuin en toen lukte het mij ook om wat foto's te schieten. Ik kwam op een meter afstand, waarna hij wegvloog. Het is een heel mooi dier.” De vogel verblijft in de buurt van het Pittelose Park. ,,Ik zie hem altijd eten, ik denk zaadjes. Hij vliegt nu nog goed, maar ik ben bang dat hij de winter niet overleeft.”

Tot nu toe ontbreekt van de eigenaar van de papegaai ieder spoor. ,,Ik hoop dat we de eigenaar snel kunnen vinden, want ik vind dit zo sneu”, aldus De Weerd. Ook wijkagent Rahim Sahin maakt zich zorgen en plaatste de foto van De Weerd op Twitter. ,,Het is een mooi exemplaar. Hij ziet er gezond uit. Ik zou het zonde vinden als hij het in de winter niet redt. Misschien is er iemand die zich afvraagt waar zijn papegaai is en kunnen we die helpen.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.