Atleten ploeteren door Drentse natuur

Atleten die de marathon maar een peulenschil vinden, kunnen zich 29 oktober pas echt uitleven tijdens de Indian Summer Ultra. De deelnemers aan deze trialrun, voor 94 procent over onverhard terrein, kunnen kiezen uit routes van 100 of 125 kilometer.

Wie dat te gortig vindt, kan ook medestanders zoeken. Teams van drie tot zes personen mogen de run als estafette lopen. Er zijn ook kortere solo-routes van 14 en 28 kilometer. Van de inschrijvers tot nu toe, onder wie enkele buitenlanders, komt ruim de helft uit Noord- en Zuid-Holland. Eén op de tien is Drent. Inschrijven kan tot en met zondag 23 oktober.

De start (om 6.00 uur) en finish zijn op camping De Weyert in Rolde. De lopers bedwingen in het donker het Balloërveld, diverse bossen en de Gasterse Duinen. Bij daglicht volgen het Westersche veld, de hei bij Hooghalen en de bossen rond Herinneringscentrum Kamp Westerbork en het Boomkroonpad bij Grolloo.

Wie 100 kilometer loopt, gaat daarna via de voormalige zandafgraving van Zeldenrust bij Gasselte en het Anderensche Diep terug naar de finish. De 125-kilometerlopers maken een extra lus via het Lunsveen en het Drouwenerzand. Finishen kan tot middernacht en doen velen ook weer in het donker.

Een deel van het inschrijfgeld mag Staatsbosbeheer, in het kader van Sport4Nature, besteden aan een natuurproject. De Indian Summer Ultra is een initiatief van Winfried Bats uit Gieten. Zijn bureau Adam & Events organiseert onder de naam RunForestRun ook een jaarlijkse serie kortere trailruns.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.