Automobilisten uren in de rij voor wasstraat

Bij de door Rijkswaterstaat aangewezen wasstraten in Tynaarlo, waar automobilisten gratis de smurrie van de A28 van hun auto kunnen laten schrobben, staan urenlange wachtrijen.

Rijkswaterstaat roept op Twitter het publiek op om vrijdag niet meer naar de wasstraten te komen. Zij adviseren het bezoek uit te stellen tot zaterdag. De politie zet verkeersregelaars in om het verkeer in goede banen te leiden.

David Bodha, ondernemer op het bedrijventerrein waar ook de wasstraten gevestigd zijn, meldt dat het een chaos is. ,,Ik sta nu al een uur in de rij", vertelt hij. ,,De verwachting is dat het nog wel twee tot drie uur gaat duren."

Wie zelf zijn auto wil schrobben met speciaal schoonmaakmiddel, komt ook van een koude kermis thuis. Bodha: ,,De automaterialenzaak hier om de hoek is compleet uitverkocht. Bovendien staat het hier helemaal vast. Het kost een half uur om bij de snelweg te komen."

,,Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt’’, zegt medewerker Johnny Feller van autobedrijf Riksten. ,,Normaal staan hier hoogstens iets van 5 auto’s in de rij. Nu zijn het er zeker 40.’’

Medewerkster Britt Barkuis van autobedrijf Plantinga is verbijsterd over de rij voor de wasstraat. ,,Ik denk dat de wachttijd zeker twee uur is. De politie is er ook al bij gehaald. Die overwoog al er een einde aan te maken, omdat niemand meer over de weg kan.’’

Honderden auto’s zitten sinds donderdag onder de viezigheid die er met reguliere schoonmaakmiddelen niet af gaat. De smurrie is het gevolg van wegwerkzaamheden door Rijkswaterstaat op de snelweg A28 tussen Haren en Vries.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.