Avondvierdaagses Assen, Emmen, Eelde en Groningen afgelast door slecht weer, Hoogezand wel van start (update)

De avondvierdaagse van de Nassauschool in Groningen is dinsdagavond afgelast. Eerder gebeurde dat al met vierdaagse in Assen, Emmen en Eelde.

De avondvierdaagselopers van de Nassauschool stonden al klaar om te vertrekken toen alsnog bekend werd gemaakt dat het feest niet doorging. Ze werden dus toch allemaal kletsnat.

Henk Smit van de organisatie in Emmen zei eerder op de dag het niet aan te durven. ,,Buienradar geeft nog niet zoveel aan, maar we starten om 18.00 uur en komen rond 20.30 binnen. Daartussen kan een hele hoop gebeuren. De bewolking wordt wel steeds dikker.''

Waterkranen

Ook in Assen ging de stekker er uit. Eerder op de dag sprak penningmeester Marc Mobach van de organisatie aldaar nog de hoop uit dat de etappe gewoon door kon gaan. Hij liet weten dat de organisatie in nauw contact staat met de gemeente.

Ook meldde hij dat in de middag een definitief besluit zou worden genomen. Langs de route zouden extra waterkranen komen vanwege de warmte.

De avondvierdaagse in Hoogezand ging gewoon door. De lopers hielden het er niet helemaal droog. Bij de start was er een buitje en bij de finish werden ze opnieuw nat. Maar het weer leverde geen gevaarlijke situaties op.

Mogelijk noodweer: Avondvierdaagse-organisaties Drenthe en Groningen treffen maatregelen
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.