Azc Meppel begin volgend jaar open

Wanneer de gemeenteraad geen roet in het eten gooit en ook ingediende bezwaren niet voor vertraging zorgen, wordt begin 2017 een asielzoekerscentrum (azc) aan de Steenwijkerstraatweg in Meppel geopend. Dan moet wel voor oktober alles geregeld zijn.

Het college van B en W gaat ervan uit dat de gemeenteraad in september een besluit neemt over de afspraken met opvangorganisatie COA. De raad heeft wethouder Gert Stam begin dit jaar voorwaarden en eisen meegegeven die sowieso in dit bestuursakkoord moeten worden opgenomen. Het gaat daarbij onder meer over onderwijs en veiligheid. Het college verwacht dat in september ook de benodigde vergunningen binnen zijn.

Omwonenden hebben nogal wat bezwaren tegen de vestiging van een azc aan de Steenwijkerstraatweg. Zij vrezen onder meer economische schade voor hun bedrijven en waardevermindering van onroerend goed. De rechter veegde onlangs hun bezwaren van tafel. Daarop kondigden de bezwaarmakers al aan er alles aan te doen om het azc alsnog tegen te gaan. De omwonenden zijn niet tegen een asielzoekerscentrum, maar zien deze het gevestigd aan de Bremenbergweg.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.