Azc Oosterhesselen ligt de gemeente Coevorden zwaar op de maag

De gemeente Coevorden wacht al ruim twee weken op een formele afwijzing van het Centraal Orgaan Opvang Azielzoekers (COA) voor het azielzoekerscentrum (azc) in Oosterhesselen.

Op 10 november kreeg de gemeente een telefoontje van het COA dat het afziet van de bouw van een azc. De schriftelijke bevestiging zou daarop zo snel mogelijk volgen. Maar dat is na ruim twee weken nog altijd niet het geval.

Vervelende situatie

Eind oktober verleende de gemeente een vergunning voor een azc in het voormalige conferentieoord De Klencke. De plannen liggen nog tot 8 december ter inzage en tot die tijd kan er ook bezwaar worden gemaakt. Deze procedure kan nu niet worden stilgelegd, omdat zonder een formele afwijzing de bestuursovereenkomst tussen de gemeente en het COA geldig blijft. ,,Een vervelende situatie die niemand moet willen’’, zegt wethouder Joop Brink (PvdA).

Brink hoopt dat de eigenaar snel een verzoek indient tot intrekking van de vergunning. Bert-Jan Hakvoort, projectleider van het azc, laat weten dat hij in onderhandeling is met het COA. Volgens hem komt in de loop van volgende week alsnog een schriftelijke afwijzing. ,,Maar we zitten allebei aan een contract vast. We moeten het juridisch op een zorgvuldige manier oplossen’’, zegt Hakvoort.

Alet Bouwmeester bevestigt dat de officiële brief begin volgende op de post wordt gedaan. ,,Dat het zolang heeft geduurd valt niet goed te praten. Maar het moet allemaal wel goed gebeuren.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.