Azc-kids krijgen paosbulen

De kinderen van het azc in Oranje en basisschool De Vaart in Hoogersmilde krijgen komende maandag paosbulen. Een oude Drentse traditie.

Het Interkerkelijk Platform Oranje heeft met vrijwilligers 200 paosbulen gehaakt. Een paosbuul is een netje gevuld met lekkere dingen zoals paaseitjes, walnoten en sinaasappels. De eieren verwijzen naar het begin van de lente. De paosbulen worden uitgedeeld met uitleg in het Arabisch, Eritrees en Nederlands.

Folkloristisch gezelschap Het Volk van Grada uit Emmen komt met acht dansparen naar Hoogersmilde en Oranje. Ze gaan samen met de kinderen volksdansen en showen traditionele kostuums. Verder haken de leerlingen vriendschapsbandjes die de kinderen van het azc uitwisselen met de kinderen van De Vaart.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.