B en W Assen: FOC en aantrekkelijke binnenstad

B en W van Assen gaan voor een Factory Outlet Centre (FOC) en een aantrekkelijk binnenstad. Daarvoor worden miljoenen euro's in het centrum van de Drentse hoofdstad gepompt.

Dat blijkt uit het voorstel dat woensdag naar de leden van de gemeenteraad is gestuurd en waarin het college een nadere toelichting geeft waarom het wil meewerken aan vestiging van een outletcentrum bij het TT-circuit. ,,Wij gaan voor de kansen en hebben daarnaast ook oog voor de gevolgen'', aldus B en W.

Het college zegt een substantieel deel van de middelen uit het Ruimtelijk Economisch Programma te reserveren om de problemen in de binnenstad aan te pakken. In die pot zit 6 miljoen euro. Omdat dit geld alleen kan worden gebruikt in combinatie met cofinanciering door andere belanghebbenden, kan een fors bedrag in de herstructurering van de binnenstad worden gestoken.

De plannen hiervoor worden in samenspraak met de ondernemers en vastgoedondernemers opgesteld. De gemeente neemt het initiatief en wil ook een omgevingsmanager vrijmaken om het proces te begeleiden.

Doorslag bij de keus voor het FOC bij het TT-circuit is onder meer dat het outletcentrum structureel ruim 300 banen oplevert. ,,Het FOC draagt daarom bij aan de versterking van de economische positie.'' Ook zien B en W het FOC als een impuls voor de toeristische aantrekkelijkheid van Assen, Drenthe en Noord-Nederland en vooral ook als een aanvulling op het toeristisch/recreatief aanbod.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.