B en W Westerveld optimistisch over komende vier jaar

Westerveld staat er financieel goed voor. Als de rijksoverheid geen konijnen uit de hoge hoed tovert die onvoorziene gaten knagen, houdt de gemeente 222.000 euro over in 2017.

Dit blijkt uit de najaarsrapportage 2016 en de begroting voor 2017 die burgemeester en wethouders de gemeenteraad donderdag hebben toegestuurd. De plaatselijke politiek bespreekt de plannen voor volgend jaar op 8 november.

B en W zijn ook optimistisch over de jaren die volgen. Ze denken rond de 1 miljoen euro over te houden in 2018 en 2019 en ruim zes ton in het jaar 2020.

Het college zet in op vervolmaking van een netwerk van toegangspoorten en transferia tussen de drie grote natuurterreinen en het (toekomstige) Unesco-werelderfgoedgebied in en rond Frederiksoord en Wilhelminaoord.

De dorpen in Westerveld moeten allemaal profiteren van een goede geleiding van de toeristen. Dit kan volgens B en W de lokale economie aanjagen. De bedoeling is dat plaatselijke winkels, horeca en evenementen ervan profiteren.

Het houdt de dorpen ook aantrekkelijk voor de inwoners. Volgens B en W kan zo het voorzieningenniveau op peil worden gehouden. Daaraan dragen ook geplande of reeds (deels) uitgevoerde opknapbeurten voor de dorpskernen van Frederiksoord, Dwingeloo en Diever bij.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.