Baas verhuist, Kattenhotel Emmen dicht

Sinds 2009 exploiteert Ben Logtenberg Kattenhotel Emmen in Emmer-Erfscheidenveen. De zaken gaan goed, maar toch gaat het hotel dicht.

Er zijn mensen die katten eigengereid noemen. Die term vindt Ben Logtenberg niet zo op zijn plaats. Persoonlijkheid, dat is volgens hem een kwalificatie die veel beter past bij katten. De 63-jarige voormalig aardrijkskundeleraar van het RSG in Ter Apel is gek op deze dieren. Mede daarom begon hij in 2009 in zijn woning in Emmer-Erfscheidenveen een eigen kattenpension, Kattenhotel Emmen genaamd.

Veel mensen wisten in de loop der jaren de voorziening te vinden. Vooral in de zomermaanden was het druk. Dan logeerden er tegelijkertijd wel zo’n vijftig katten in de woning van Logtenberg, de voormalige school van de Vereniging voor Algemeen Christelijk Onderwijs aan Kanaal A NZ 18. Logtenberg voegde er een trimsalon voor katten aan toe en bekwaamde zich meer en meer in kattengedragstherapie. Het duurt niet lang meer en hij is afgestudeerd.

Verhuizing

Toch stopt Logtenberg met zijn Kattenhotel in Emmer-Erfscheidenveen. ,,Mijn vrouw Gerdien werkt in het westen van het land en haar werkgever wil dat zij dichter bij haar werk gaat wonen. Om die reden gaan wij verhuizen. We gaan bij Utrecht wonen, in de nieuwbouwwijk Leidsche Rijn. Daar willen we een nieuw huis laten bouwen. De bedoeling is dat we in de loop van 2017 daar gaan wonen.’’

Logtenberg, die in het verleden voorzitter was van Plaatselijk Belang Emmer-Erfscheidenveen, schrok wel even toen hij hoorde dat er op een verhuizing werd aangedrongen. Maar inmiddels is hij aan het idee gewend. In de tuin van het voormalige schoolgebouw staat een bord, de vraagprijs is 595.000 euro. Klanten van het kattenhotel krijgen te horen dat de deur per 1 januari 2017 voor hen gesloten is. ,,Mocht er iemand zijn die het bedrijf over wil nemen, dan ben ik uiteraard bereid die persoon te helpen’’, zegt Logtenberg.

In Utrecht wil Logtenberg ook iets gaan doen met zijn kennis van katten, maar plannen voor een pension in het midden van het land heeft hij niet. Voor het gebouw aan Kanaal A is volgens Logtenberg door meerdere partijen al belangstelling getoond. ,,Het pand biedt door zijn omvang veel mogelijkheden. Denk aan wonen en werken, maar ook bed & breakfast is beslist een optie.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.