Baasje Droes: 'Diefstal fietskar is sneu voor de hond'

De Friese stabij Droes uit Roden is onthand. De fietskar van de hond is weg. De 13-jarige reu kan er niet meer opuit met zijn baasjes Erna en André Brasser.

André, is de fietskar gestolen?

,,Dat denken we van wel. We kwamen er maandagavond achter. Ik denk dat de kar in het weekeinde weggenomen is. Hij stond rechtop tegen onze garage aan de Markiezenhof. Daar staat-ie al tien jaar lang. Nooit iets mee gebeurd. En nu is ie foetsie.”

Droes zat er vaak in?

,,Elke dag. Mijn vrouw laat hem meestal uit. Als Erna haar fiets pakte sprong Droes al in de kar. Dat hebben we hem van jongs af aan geleerd.”

En nu?

,,Hij komt nauwelijks de deur meer uit. Droes is 13 jaar oud en heeft grote moeite met lopen. Hij is grijs, stram en stijf en heeft last van de heupen.”

Dat klinkt niet best?

,,Ach, vorig jaar was hij heel slecht en we vroegen aan de dierenarts wat we moesten doen. Afmaken of niet? Maar hij krabbelde weer helemaal op.”

Kun je hem nog wel uitlaten zonder kar?

,,Hooguit een rondje van een paar honderd meter. Dan houdt het wel op.”

Geen lange ritten meer?

,,Nee, ik heb overdag de auto mee. Erna gaat bijna elke dag paardrijden bij haar ouders in Roderesch. Droes ging altijd mee in de kar. Dat kan nu niet meer.”

Hoe is de Droes er onder?

,,We merken eerlijk gezegd weinig aan hem. Misschien komt dat nog. We namen Droes altijd achter de fiets mee naar het bos. Dat lukt ook niet meer.”

Enig idee wie de kar heeft meegenomen?

,,Geen idee. Hier in de buurt wordt de laatste tijd veel gestolen.”

Ligt hij niet ergens in de sloot?

,,Ik heb bij de vijver in buurt gekeken, daar lag-ie niet in. Misschien dat andere mensen hem hebben gezien.”

Heb je aangifte bij de politie gedaan?

,,Nee nog niet, maar dat overweeg ik wel te doen. Weet je wat het is? Die kar is tien jaar oud en levert weinig meer op. De politie zal zich er wel niet heel druk om maken. Ik hoop dat mensen de kar vinden en terugbrengen. Ik heb daarom een bericht op Facebook gezet. Daar komen veel reacties op. Maar de diefstal is zo sneu voor de hond.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.