Lina Broekman en dochter Leonie van Schilt. Hun bakkerij annex croissanterie A la Pelouse in Dwingeloo sluit op 30 december de deuren.

Bakker Lina Broekman uit Dwingeloo stopt na 50 jaar: 'Eindelijk voelen wat vrij zijn is'

Lina Broekman en dochter Leonie van Schilt. Hun bakkerij annex croissanterie A la Pelouse in Dwingeloo sluit op 30 december de deuren. Foto: Marcel Jurian de Jong

Lina Broekman (65), eigenaar van croissanterie à la Pelouse in Dwingeloo, vindt het mooi geweest. Na 50 jaar brood en banket te hebben verkocht, neemt zij op 30 december afscheid.

Het is sowieso hectisch aan het eind van het jaar met kerst en oud en nieuw, vertelt Broekman. Maar dit jaar is het nog drukker, veel mensen willen afscheid nemen van haar en dochter Leonie van Schilt, die ook stopt.

Vakantiegangers

Het is een komen en gaan van mensen de laatste dagen. „Gisteren kwamen er nog mensen uit Rotterdam”, zegt Broekman. „Veel vakantiegangers komen hier al jaren en daar bouw je dan toch een band mee op.”

„Zomers is het altijd druk”, blikt zij terug, „misschien kan ik voor het eerst deze zomer zelf met vakantie! Eindelijk voelen wat vrij zijn is.”

‘Soms vallen dingen op zijn plaats’

Vanaf 31 december is Broekman bakker af en dat vindt ze best wel dubbel. „Vanuit het niets hebben wij dit bedrijf opgebouwd. Daar ben ik trots op en daar hebben we hard voor gewerkt. Het is lastig om los te laten.”

Hoewel de naam à la Pelouse verdwijnt, blijft het mogelijk om banket en brood te kopen in de winkel. De jonge ondernemers Rachella Diephuis en Marcel Grit uit Dwingeloo openen op 31 december Proeverij uit Dwingeloo . „Het wordt wel wat anders”, zegt Broekman „maar het is heel mooi voor het dorp en voor mijzelf dat het verdergaat. Soms vallen dingen op hun plaats.”


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu