Ballenjongen Liam Wennink (8) uit Emmen trapte tijdens de warming-up voor FC Emmen en FC Groningen een balletje met ‘tegenstander’ Arjen Robben. Het fragment is op sociale media inmiddels al duizenden keren bekeken en een beetje starstruck is Liam wel. ,,Na de wedstrijd zei hij nog dat hij hoopte dat we de andere wedstrijden wel winnen."

Al een jaar is Liam een van de vaste ballenjongens van FC Emmen. In die periode heeft hij al heel veel leuke dingen gedaan, vertelt hij. Zo is het niet eens de eerste keer dat hij met Robben heeft gespeeld. Sterker nog: Robben is een van de velen waar Liam mee heeft gevoetbald. „Al eens met Peña en Araujo van Emmen en ook eens met Michael de Leeuw”, vertelt hij. „En ook eens met de scheidsrechter.”

Op de foto met Robben

Een groot fan van de voetballer is hij niet, geeft de jonge voetbalfanaat heel eerlijk toe. Hij had liever gezien dat FC Emmen, zijn voetbalclub, had gewonnen. „Een beetje. Hij komt van Bayern München. Ik ben toch wel het meest fan van FC Emmen. Het is wel heel leuk dat er een bekende voetballer zo terug is in de basis.” „Na de wedstrijd zijn ze nog even met Robben op de foto geweest en hij zei dat hij hoopt dat we de andere wedstrijden wel winnen. Dat is wel echt heel leuk, dat hij dat zomaar doet”, voegt zijn moeder er aan toe.

loading  

Profvoetballer voor FC Barcelona

Op de vraag of Liam wel weet dat hij door duizenden mensen is gezien, reageert hij een beetje koeltjes. „Ik vind het wel leuk. Ik heb nog geen reacties gekregen, want ik ben net thuis.” Wel is hij al vaak getagd op sociale media, voegt zijn moeder er aan toe. Uiteindelijk wil Liam ook profvoetballer worden als hij later groot is. Hij is zelfs al gescout door FC Emmen, waar hij op woensdag een extra training volgt. Toch, als hij het mocht zeggen, zou hij graag voor FC Barcelona spelen.

Als hem gevraagd wordt of we hem over tien jaar nog een keer mogen interviewen, reageert hij instemmend. Die deal is dus alvast gemaakt.

loading  

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe