Bedrijven springen vandaag op de racefiets in Emmen

Als dinsdag Emmen in het teken staat van De Gouden Pijl, is dat ook echt 100% wielrennen. Het is gedaan met de hardlopers.

Het rondje hardlopen om de kerk trok nooit de belangstelling die de organisatie voor ogen had en mede daarom is het lopen nu ingeruild voor een wielerestafette voor bedrijven. In de strijd om de Dagblad van het Noordenbokaal treden dit eerste jaar negen bedrijven met elk vijf renners tegen elkaar in het strijdperk.

Sponsoren

Onder de negen zijn vooral bedrijven die De Gouden Pijl van oudsher sponsoren. De Rabobank natuurlijk, maar ook Area, Deloitte en mediapartners RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden. Al die bedrijven moeten 500 euro betalen om mee te doen.

En wil je ook nog het vip-dorp in, dan kostte dat in eerste instantie 1700 euro, later teruggebracht tot 1250 euro - wellicht dat ander bedrijven en instellingen daardoor nog wat huiverig zijn voor deelname. De wielerkoers voor bedrijven begint om 17.00 uur.

Op dat moment loopt de jaarlijkse Gouden Pijlmarkt zo’n beetje ten einde. Het gaat hier traditiegetrouw om een kleine variant van de Vlindermarkt. Bovendien zijn de deelnemende marktkramen opgeschoven naar het noorden en zijn ze vooral te vinden in de driehoek Hoofdstraat - Derksstraat - Noorderstraat.

Nederlandstalig of dance

Wie naar De Gouden Pijl komt voor live-muziek moet wel een voorliefde hebben voor Nederlandstalig. Of dance. De moerstaal komt aan bod op de podia van Radio Continu en café Pierrot op respectievelijk het Raadhuisplein en de Matissepassage.

Op het Raadhuisplein treden vanaf 17.00 uur onder meer Jannes, Dries Roelvink en Koos Alberts op, nabij café Pierrot zijn dat onder anderen Erik van Klinken\ (al dan niet met Boer Geert) en Robert Mink. De deejays vermaken het publiek op de podia van Lounge 13 op het Willinkplein en HB Systems op het Marktplein.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.