Beduusd op de bank in Ruinen met een prijs van een kwart miljoen

De rust is teruggekeerd in de Torenakker in Ruinen. Zondagavond viel hier de hoofdprijs van de Postcode Loterij Miljoenenjacht. Helma Burmeister won ruim 337.000 euro.

Op de bank bij de buren Jan en Nelly de Winter kijkt Helma Burmeister (55) naar het tv-programma Koffietijd. De fragmenten van de winnaars van de straatprijs van de Postcode Loterij Miljoenenjacht worden maandagmorgen uitgezonden.

Helma was zondagavond live in de uitzending toen Winston Gerschtanowitz met draaiende camera en een handvol cheques voor haar deur stond.

Nog beduusd op de bank

Ze won niet alleen 253.000 euro, maar met haar vier overige loten ook nog eens 84.333 euro. Nog beduusd van wat haar overkwam zit ze bij Jan en Nelly, die ruim 42.000 euro wonnen, op de bank.

,,Ik was op mijn werk bij Koninklijke Visio hier in Ruinen, toen mijn dochter belde. Ik moest thuiskomen. Ik zag in de straat een grote tv-wagen met antenne staan en toen kreeg ik een vermoeden. Grappig, een van de cliënten zei dat hij naar Miljoenenjacht ging kijken. Ik riep nog, ‘Zorg even dat ik ook een prijs krijg.’ En dan heb je even later dit.”

Hele huis onder de confetti

Met acht personen drong het camerateam Helma’s rijtjeswoning in Ruinen binnen voor een live-reportage. ,,Een schoot twee keer met een confettikanon. Het hele huis zat onder dat spul. Dat heb ik vanmorgen eerst opgeruimd.”

Van de 3,3 ton die Helma won gaat 30 procent kansspelbelasting af. ,,Dat is me gisteravond gelijk verteld. Ik hou zo’n 230.000 euro over. Dat is nog een mooi bedrag.”

En dan natuurlijk de onvermijdelijke vraag: wat ga je met het geld doen? ,,Gisteravond in de uitzending zei ik een mooie reis maken met mijn vriend. Maar dan hou je nog een mooi bedrag over. Ik moet er nog eens goed over nadenken.”

Het is niet de eerste keer dat Helma een prijs wint in de Postcodeloterij. ,,Jaren geleden heb ik een fiets gewonnen. Dat was op een ander adres in Ruinen. Ik denk dat je met de Postcodeloterij de meeste kans op een prijs hebt.”

Helma Burmeister kijkt met Jan en Nelly de Winter naar Koffietijd. Foto: DvhN/Willem Dekker

‘Drenthe bevalt me uitstekend’

Zowel Helma als Jan en Nelly de Winter komen oorspronkelijk uit Spijkenisse. In Ruinen kwam ze naast elkaar te wonen. Jan: ,,Na mijn pensioen wilde ik weg uit de stinkzooi in de Botlek. We kenden Drenthe van vakanties.” Helma’s moeder verbleef in de oorlog een tijdje op een boerderij in Vledder.

,,Dat vond ze geweldig. Ze hielp mee op het land. Na de oorlog kwam we regelmatig terug en als kind heb ik hier veel gekampeerd. Mijn zus ging als eerste in Drenthe wonen, daarna mijn ouders en toen ik. Het bevalt me uitstekend.”

‘Ik was echt verbaasd’

Het einde van Koffietijd nadert. En kijk, daar zijn de overige winnaars in de Torenakker in beeld. Allemaal senioren. Jan de Winter ziet nu hoe vrouw Nelly de cheque van 42.166 euro langzaam uit de gouden enveloppe trekt.

,,Ik kijkt echt verbaasd. Ik wist wat we een prijs gewonnen hadden, alleen niet hoeveel. Ik zal je vertellen, twee maanden geleden heb ik de Postcodeloterij gebeld en gevraagd waarom de hoofdprijzen meestal in het Westen vallen. De meeste spelers komen uit de Randstad. En dan valt de prijs nu hier in de straat.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.