Beestachtige koopzondag Emmen krijgt staartje: aangifte tegen dierenverhuurder

De beestachtige koopzondag in Emmen, die afgelopen zondag gehouden werd, krijgt een staartje. Vijf dierenorganisaties doen aangifte tegen Bert’s Animal Verhuur.

Dat bedrijf had op verzoek van de middenstandsorganisatie Emmen Centrum Vlinderstad een mobiele kinderboerderij in het winkelcentrum opgebouwd.

Daar ging het volgens Comité Dierennoodhulp, Een DIER Een VRIEND, stichting Dierennood, Ganzenbescherming Nederland en Rechten voor al wat leeft grondig mis. Het bedrijf zou daarmee de Wet Dieren hebben overtreden.

Konijn wordt belaagd

Volgens de vijf organisaties was de ruimte van de kinderboerderij te klein. Er werd een filmpje gemaakt hoe een konijn door schapen en geiten werd belaagd. (bekijk het filmpje hieronder).

Volgens de dierenorganisaties werd door de begeleiding niet ingegrepen. Er zou onvoldoende toezicht op de dieren zijn geweest. Doordat er veel mensen rond de dieren stonden, raakten de beesten nog meer gestrest.

De dierenvrienden stoorden zich bovendien aan het feit dat mensen ritjes mochten maken op een kameel.

Politie en Dierenambulance hebben situatie ter plekke beoordeeld

Citymanager Laurens Meijer van Emmen centrum Vlinderstad is verbaasd over de aantijging van de dierenorganisaties. ,,Het bedrijf van de mobiele kinderboerderij was met vijf personeelsleden inclusief de eigenaar aanwezig.” Daarmee was er volgens Meijer voldoende toezicht.

Bovendien kwam de politie de zaak naar aanleiding van opmerkingen van de dierenorganisaties de zaak in ogenschouw nemen.

,,Zij stelden vast dat het goed was. En ook de medewerkers van de Dierenambulance hebben de situatie zondagmiddag bekeken. Zij hadden geen opmerkingen. De kinderboerderij was schoon en de dieren kregen voldoende voedsel en water.”

Koopzondag was succes

Meijer herkent zich niet in de aantijgingen van de dierenorganisaties. ,,De beestachtige koopzondag was een succes. Ik zou het zo weer doen. Een volgende keer zou de ruimte wat groter gemaakt kunnen worden.”

Eigenaar Bert Roelofs van Berts Animal Verhuur kon nog geen toelichting geven.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.