Behandelstop jeugdpsychiatrie Accare boven 18

De noordelijke instelling voor jeugdpsychiatrie Accare neemt geen nieuwe cliënten van 18 jaar en ouder meer aan die verzekerd zijn bij Menzis, VGZ of CZ.

Accare is met afstand de grootste instelling voor kinderen en jongeren met psychiatrische klachten in Noord-Nederland. Maar er zijn ook nog andere kleinere instellingen die meestal nog wel cliënten aannemen.

Accare heeft de behandelstop ingesteld omdat de instelling meer jongeren van boven de 18 heeft behandeld dan van te voren met de zorgverzekeraars was afgesproken. Extra behandelingen zouden voor rekening van Accare zelf komen. de klantenstop geldt vanaf 8 september tot 31 december dit jaar.

In andere delen van het land spelen vergelijkbare problemen. De grootste zorgverzekeraar in deze regio, Menzis, laat weten dat de klantenstop voorbarig is. ,,Menzis is inmiddels in gesprek met Accare naar aanleiding van het signaal’’, zegt de woordvoerder van Menzis. ,,We gaan er van uit dat we voor deze kwetsbare doelgroep samen met Accare op korte termijn een goede oplossing kunnen vinden.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.