Beilen krijgt een popkoor van kinderen

BEILEN Zangeres Edith Baas uit Beilen is een kinderpopkoor begonnen. Aanleiding daarvoor is het succes van een gelegenheidskoor tijdens het Beiler kerstgala 2015.

Direct na afloop van dat gala was er al de roep om het optreden een vervolg te geven. Dat heeft enige organisatorische voeten in aarde gehad, maar het nieuwe koor is nu aangehaakt bij de Stichting Betoeterd. Die stichting kent ook een koor voor 55-plussers: Sw!ngkoor.

Een naam heeft het nieuwe kinderpopkoor nog niet. ,,Tijdens de repetities gaan we aan de slag met leuke liedjes en stemoefeningen. En samen met de kinderen kiezen we een naam”, vertelt Edith Baas. Ze treedt zelf op onder de naam Kathy Bloom meestal op gitaar begeleid door echtgenoot Paul Baas.

Voor het kinderpopkoor worden opnieuw de kinderen uitgenodigd die tijdens het kerstgala voor enthousiaste reacties hebben gezorgd.

Voorzitter Hilda ter Steege van stichting Betoeterd vindt dat een kinderpopkoor prima past in de opzet van de stichting: „Zingen is niet alleen een leuke hobby, sámen zingen geeft sámen plezier. Dat zien we ook bij ons seniorenpopkoor Sw!ngkoor en bij onze muziekprojecten, onder andere in het AZC Oranje.”

De eerste repetitie is op 28 september vanaf 14.30 uur in de bibliotheek in Beilen. Kinderen van de basischool vanaf groep vier zijn er welkom om aan te sluiten bij het nieuwe koor, dat populaire liedjes wil gaan zingen.

In Beilen en regio zijn wel diverse koren voor volwassenen en een jongerenkoor, maar een kinderkoor ontbrak tot nu toe. De verwachting is dat het koor zeker 25 kinderen gaat tellen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.