Bekende Assenaar Henk van Lier Lels overleden

Assenaar Hendrik Johan van Lier Lels is afgelopen weekend onverwacht op 90-jarige leeftijd overleden. Hij woonde bijna zijn hele leven op het monumentale landgoed Overcingel.

Het bericht van zijn overlijden is via de familie binnengekomen bij de Asser Historische Vereniging (AHV). Van Lier Lels heeft zich lange tijd sterk gemaakt voor het behoud van het landgoed.

Krokussen in tuin

De immense tuin trekt in het voorjaar altijd veel bekijks, als de krokussen bloeien.

Van Lier Lels woonde de laatste jaren alleen op het landgoed. Zijn echtgenote Elizabeth Tinge is in 2013 op 79-jarige leeftijd overleden. Het paar is 55 jaar getrouwd geweest.

Behoud landgoed

Van Lier Lels heeft zich altijd sterk gemaakt voor het behoud van zijn landgoed. De ontwikkelingen in de stad maakten wel dat er delen van zijn afgesnoept. In een interview met het tijdschrift van de AHV in 2014 zei Van Lier Lels niet te weten wat er na zijn overlijden met het landgoed zou gaan gebeuren. Zijn zoon en diens echtgenote waren al overleden, zijn dochter Marike (59) is zakenvrouw en woont in Ouddorp.

Zijn twee kleinkinderen (toen 19 en 13 jaar) hielpen regelmatig mee op het landgoed. Hij zei te hopen dat het landgoed in de familie blijft, maar dat er veel, heel veel geld nodig is om het in stand te houden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.