Belangengroep praat mee over verbouw van De Dorpshoeve Nieuw-Schoonebeek

Een delegatie van dorpsbewoners wordt nauw betrokken bij de plannen en ontwikkeling van een woon- en zorgcomplex in Nieuw-Schoonebeek.

De familie Voppen, die het complex wil laten bouwen, staat hiervoor open. ,,Uiteraard’’, zegt Ria Voppen. ,,Op deze manier kunnen eventuele knelpunten tijdig worden gesignaleerd en opgelost.’’ De familie Voppen koerst op nieuwbouw aan de voorkant van dorpshuis De Dorpshoeve. Het plan gaat uit van twee bouwlagen met daarin zestien appartementen en twee huiskamers. De in De Dorpshoeve gevestigde jeugdsoos Rumah Pemuda kan op de huidige plek blijven en ook de grote zaal blijft bestaan.

In Nieuw-Schoonebeek is overwegend positief op het plan gereageerd. De Dorpshoeve staat deels leeg en het is tot nu toe niet gelukt om voor langere tijd nieuwe huurders te vinden. Maar er zijn ook angsten. Hoe zit het bijvoorbeeld met het parkeren en worden de jeugdsoos en het tienerwerk straks niet belemmerd in hun activiteiten? Deze week werd de kwestie besproken tijdens een vergadering van Dorpsbelangen. Besloten werd om een kleine belangengroep te formeren, met daarin vertegenwoordigers van gebruikers van het gebouw, Dorpsbelangen en buurtgenoten. De groep wil als gelijkwaardige partner bij het proces voor verbouw van De Dorpshoeve worden betrokken. Volgens Ria Voppen gaat dat gebeuren.

De familie Voppen wil graag in het voorjaar van 2017 beginnen met bouwen. ,,Dan zouden we er voor de kerst van 2017 in kunnen.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.