Belastingdienst wil 2,4 miljoen euro van WKE

De Belastingdienst zegt een bedrag van ruim 2,4 miljoen euro tegoed te hebben van de Emmer voetbalvereniging WKE, die begin maart failliet werd verklaard.

Dat blijkt uit de faillissementsverslagen van curator Jeroen Reiziger. De gezamenlijke vorderingen die de Dienst heeft ingediend bij Reiziger vallen daarmee nog hoger uit dan eerder gemeld. Het overgrote deel van de vermeende schuld bestaat volgens Reiziger uit niet afgedragen loonbelasting.

Moet WKE betalen?

Of de Belastingdienst ook daadwerkelijk recht heeft op het bedrag, dat momenteel 2.414.385 euro bedraagt, valt nog maar te bezien. Reiziger doet daar nu onderzoek naar. Bovendien is het nog maar de vraag of de vermeende schuld überhaupt te innen valt. WKE kan en hoeft dat niet meer betalen, want de vereniging is gefailleerd.

Op voormalig bestuursleden zou geld te verhalen zijn, maar dan moet de curator of de Belastingdienst wel kunnen bewijzen dat er sprake is geweest van onbehoorlijk bestuur. ,,Er moet bijvoorbeeld valsheid in geschrifte zijn gepleegd of fraude’’, zegt Reiziger. ,,Of daar sprake van is geweest kan ik nu niet overzien. Ik ga daar onderzoek naar doen. Bovendien is het maar de vraag of er geld te halen valt.’’

Zaterdag in deze krant een uitgebreid verhaal over de doorstart van WKE als WKE-16

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.