Bennie Schulte (64) uit Klazienaveen nieuw CDA-raadslid in Emmen

Bennie Schulte uit Klazienaveen, vanaf volgende maand raadslid in Emmen. Foto: CDA Emmen

Bennie Schulte (64) uit Klazienaveen volgt Paulien Mellema op als CDA-raadslid in Emmen. Mellema (46) legt per 1 februari haar functie neer vanwege een verhuizing naar Sleen, een van de vele dorpen van de gemeente Coevorden.

Schulte stond bij de verkiezingen in 2018 op plek acht van de Emmer CDA-kandidatenlijst en was de eerste die in aanmerking kwam om de plek van Mellema in te gaan nemen. Hij gaat dat ook doen, zo laat hij weten.

De Klazienavener was al als CDA-commissielid actief in de Emmer gemeentepolitiek. Dat betekent dat hij in commissievergaderingen van de gemeenteraad namens zijn partij het woord mag voeren.

Schulte is geboren en getogen in Klazienaveen en is bestuurlijk actief voor de ouderenbonden KBO/PCOB. In zijn woonplaats is hij voorzitter van welzijnscentrum De Blokken. In het verleden werkte Schulte onder meer in de beveiliging en als productiemedewerker in meerdere fabrieken.

De zestiger is al langere tijd betrokken bij het CDA. In het midden van de jaren tachtig stond hij bij gemeenteraadsverkiezingen in Emmen al eens op de CDA-kandidatenlijst. Hij kwam toen niet in de gemeenteraad. Mellema, de partijgenote die Schulte op gaat volgen, was sinds maart 2014 raadslid in Emmen.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe