Berekenen.nl een flink uit de hand gelopen grap

De site berekenen.nl is een flink uit de hand gelopen grap, maar in deze periode van nieuwe verzekeringen komen dagelijks wel duizenden bezoekers langs.

De site berekenen.nl is een flink uit de hand gelopen grap, maar in deze periode van nieuwe verzekeringen komen dagelijks wel duizenden bezoekers langs.

Er staan na anderhalf jaar van voorbereidingen op dit moment 626 berekeningen op de site. Die variëren van het berekenen van de BTW tot het vaststellen van een bh-maat tot een scherpe calculatie van de BMI (body mass index, een actuele manier om vetpercentages in het lichaam vast te stellen).

,,Op dit moment wordt veel gezocht naar berekening van de toeslagen of het uitrekenen van een zorgverzekering'', zegt Niels Palmers, een van de vier ondernemers achter de site.

Zoekmachine
De site ziet er in een eerste oogopslag uit als een beta-versie, ofwel een proefversie die zich gaandeweg ontwikkelt. Zo staat er geen introducerend verhaal op de homepage. Maar dat is ook helemaal niet nodig, zegt Palmers.

,,Je komt namelijk bij ons uit omdat je op Google bijvoorbeeld aangeeft dat je je BTW wil berekenen'', legt hij uit. ,,Je komt via een zoekmachine binnen met een gerichte vraag en dus weet je waarom je bij ons op de site bent.''

Berekenen.nl telt op dit moment 626 berekeningen, maar achter de schermen wordt nog gewerkt aan tal van nieuwe calculaties.

Verdienmodel
Het kwartet Emmenaren heeft nog geen verdienmodel voor de site. Er zijn wel ideeën om er geld mee te verdienen, zoals advertenties. Palmers: ,,Het gaat er nu vooral om dat we volumegroei bewerkstelligen. Daar ligt ook onze focus op dit moment.''

Dat zal het viertal nog veel tijd kosten. Alle berekeningen moeten steeds actueel zijn en vooral kloppen. Daarom laten ze die voortdurend door experts controleren. Palmers: ,,Er zit nog steeds heel veel tijd in. We zijn er nog lang niet klaar mee. Eigenlijk is het een soort never ending story.''

Foto: Archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.