Bertine de Vries fier aan kop bij Run Forest Run (160 kilometer hardlopen in 24 uur)

Bertine de Vries aan de leiding Foto: Jaspar Moulijn

Na 130 kilometer zijn drie van de 80 hardlopers nog over in de Run Forest Run rond recreatieplas Gasselterveld. Ultraloopster Bertine de Vries uit Gasselte oogt nog superfit.

Samen met Peter de Krijger uit Stadskanaal en Wolter de Lange uit Steenwijk is De Vries nog in de race. Vast staat dat ze bij de vrouwen gaat winnen, maar het zal de organisatie niet verbazen als zij na 160 kilometer als eerste en misschien wel enige de finishlijn passeert.

,,Het gaat lekker’’, zegt De Vries na 130 kilometer. ,,Ik heb wel wat last van slaapgebrek, waardoor m’n concentratie niet optimaal is, maar m’n benen doen het nog goed. Ik ga het halen. Ik moet van de kerels winnen’’, lacht ze.

Zaterdagmiddag om 17 uur gingen 80 lopers van start. Binnen drie kwartier moeten ze een pittig rondje rond de zwemplas voltooien. Bij start-finish moeten ze na elk rondje wachten totdat de drie kwartier zijn verstreken. Wie te laat komt valt af. Zondagmiddag 17 uur is de finish na precies 24 uur.
loading
De Vries: ,,Ik kan het rondje telkens binnen het half uur lopen. Dat betekent dat ik telkens een kwartiertje pauze heb. Dan is het een kwestie van eten en drinken. Brandstof tanken. Nee, ik ga niet in een makkelijke stoel zitten, want dan kom ik er niet meer uit.’’

De Vries is genomineerd voor de Drentse Sportprijs. De uitreiking is maandagavond. ,,Dan ben ik zeker van de partij. Ik moet maandag ook weer gewoon aan het werk.’’

menu