Besluit over centrum Holtingerveld uitgesteld

De gemeenteraad van Westerveld heeft nog geen knoop doorgehakt over het informatiecentrum dat bij het Holtingerveld zou moeten komen.

Het voorstel van het college van burgemeester en wethouders is aangehouden. Aan de rand van natuurgebied Holtingerveld is de afgelopen jaren een nieuwe schaapskooi gebouwd.

Ook is de Toegangspoort Holtingerveld gerealiseerd. Bezoekers kunnen er hun auto nu parkeren. Een volgend plan is om hier een informatiecentrum te bouwen, waar ook horeca en sanitair in worden gevestigd.

Niet alleen was er kritiek op het futuristische ontwerp van het gebouw. Belanghebbenden vonden dat ze te weinig inspraak in het ontwerp hebben gehad. Zowel de stichting Holtinger Schaapskudde als eigenaar Erik Hendriks van het nabije vlinderparadijs Papiliorama vonden dat ze te weinig bij de uitwerking van het plan waren betrokken. B en W erkennen dat de communicatie beter had gemoeten.

Bouwplan
Op 13 januari is er nog een informatieavond over het bouwplan. Een meerderheid van de gemeenteraad vond het daarom gisteren beter die even af te wachten en te luisteren naar wat de insprekers hebben te melden.

De raad kan dan op 26 januari alsnog besluiten. Raadslid Renate Masselink van de VVD wilde de bijeenkomst over het informatiecentrum niet afwachten en direct al de knoop doorhakken. ,,Maar een grote groep zet zich af tegen het plan. Draagvlak hiervoor is wel heel belangrijk'', legde PvdA'er Henk Siebering namens de andere fracties uit.

Foto: Archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.