'Beste oliebol' Groningen en Drenthe op plaats 38

De beste oliebol van Groningen en Drenthe is de komende dagen te koop in Coevorden en de minst smaakvolle in beide provincies in hartje Assen.

Althans, dat blijkt uit de uitslag van de jaarlijkse Oliebollentest van het Algemeen Dagblad. Die is maandagochtend door de krant bekendgemaakt.

De bakkerij van Henk Slagter aan de Looweg in Coevorden eindigde op een 38ste plaats. Zijn oliebol is gewaardeerd met het rapportcijfer 8. Het AD twijfelt overigens of Slagter daar blij mee is getuige de conclusie van de krant.

Die luidt letterlijk: ,,Henk Slagter denkt in termen van negens en zal dus niet blij zijn met een 8. Toch heeft hij ook nu weer een bolletje gebakken dat erin gaat als Gods woord in een ouderling.''

Minder goed nieuws was er voor de Drentse gebakkraam van Chris Spelbrink op het Koopmansplein in Assen. Hij finishte op plek 153 van de in totaal beoordeelde 164 oliebollenbakkers. Hij kreeg het cijfer 5 voor zijn product.

Het AD oordeelde overigens mild: ,,Iedere oliebollenbakker kent het: soms heb je een beslagje dat het net niet helemaal heeft. Spelbrink heeft de laatste vijf jaar altijd hoger gescoord. Laten we daar dan maar op afgaan.''

De beste Groningse oliebol (op plek 120) is volgens de test verkrijgbaar in Appingedam, en wel bij Untied's gebakkraam op de parkeerplaats bij Gamma aan de Farmsumerweg.

De beste oliebol van het land ligt naar smaak van het AD-testteam bij bakkerij Voskamp in Spijkenisse.

De AD Oliebollentest kent dit jaar een andere opzet dan voorheen. Oliebollenbakkers konden zichzelf aanmelden voor een beoordeling en daarnaast konden lezers tips leveren. Op basis daarvan ging de krant op pad. Anoniem testen blijkt niet meer mogelijk, aldus het AD. De testperiode bleek bekend bij de bakkers die daar prompt rekening mee hielden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.