Bestuur Emmen Vlinderstad blijft langer aan

Het bestuur van de ondernemersvereniging Emmen Vlinderstad blijft langer aan om de fusie met de Stichting Ondernemersfonds Emmen-Centrum (Sofec) in goede banen te leiden. Dat is dinsdagavond op aandringen van de Vlinderstad-leden besloten.

Het Vlinderstadbestuur, dat onder aanvoering van oud-wethouder Henk Klaver (foto) de belangen van een kleine honderd ondernemers in Emmen-centrum behartigt, wilde dinsdagavond aftreden om de weg vrij te maken voor een klein interim-bestuur. Dat zou de fusie met Sofec per 1 december tot een goed einde moeten brengen.

Die tweede stichting is enkele jaren geleden opgericht bij de invoering van de reclamebelasting in Emmen-centrum. Via die belasting draagt elk van de ongeveer vierhonderd middenstanders in het centrum jaarlijks 500 euro bij aan activiteiten in en promotie van het centrum. Waar Vlinderstad vooral als belangenbehartiger optreedt, beheert en besteedt Sofec de opbrengst van de reclamebelasting.

Schuren

Die constructie begon de laatste maanden te schuren, zeker toen er een geschil ontstond over het voorzetten van het dienstverband van centrummanager Ton de Sevren Jaquet. Vlinderstad had daar door het wegvallen van subsidies niet langer de middelen voor, terwijl het Sofec-bestuur er geen greep voor in de promotiepot wilde doen.

Dat leidde tot het plan voor een nieuwe ondernemersclub in Emmen-centrum, waarin zowel de belangenbehartiging als de promotie samenkomen. De nieuwe club wordt hoogstwaarschijnlijk in de vorm van een stichting gegoten.

Communicatie

Hoewel een aantal leden van Vlinderstad dinsdagavond mopperde over de gebrekkige communicatie door het eigen bestuur, wil een meerderheid dat de zittende bestuursleden aanblijven tot de nieuwe ondernemersclub op de rails staat.

De komende periode wordt met een jurist onderzocht hoe de nieuwe ondernemersclub het best kan worden ingericht en hoe ondernemers er zeggenschap over krijgen. Daarbij wordt gedacht aan het invoeren van een raad van toezicht. Naar verwachting staat dit raamwerk na de zomer op papier.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.