Het bestuur van de wijkvereniging Angelslo in Emmen stopt ermee. ,,Er zijn te weinig bestuursleden overgebleven om het werk op een goede manier te kunnen doen’’, zegt bestuurslid Henk Dobben.

Op dit moment telt de wijkvereniging vier bestuursleden, van wie er eentje al niet meer in de wijk woont. Een voorzitter is er niet. Volgens Dobben (58), die al een jaar of acht bestuurslid is, is de groep simpelweg te klein geworden voor het vele werk dat op het bordje van de wijkvereniging komt. En dat geldt zeker voor het werk dat overdag gedaan moet worden.

,,Uiteraard hebben we op verschillende manieren geprobeerd om er geschikte en enthousiaste mensen bij te krijgen’’, zegt Dobben. ,,Door mensen persoonlijk te benaderen en ook door oproepjes te plaatsen. Het heeft allemaal niets geholpen. We betreuren het ten zeerste, maar op een gegeven moment houdt het gewoon op.’’

Wijkvereniging Angelslo behoort tot de zogeheten erkende overlegpartners van de gemeente Emmen. Dit betekent dat de gemeente verplicht is om de vereniging te betrekken bij relevante ontwikkelingen en ook dat de wijkvereniging ieder jaar een budget krijgt om te besteden aan projecten die de leefbaarheid vergroten.

Na vragen van raadslid Roelof Woltman (Wakker Emmen) zei burgemeester Eric van Oosterhout donderdagavond van de situatie in Angelslo op de hoogte te zijn. Omdat de gemeente hecht aan contact met een groep mensen die de wijk enigszins kan vertegenwoordigen, gaat zij zelf aan de slag om een platform van wijkbewoners in de benen te krijgen. Het budget dat de wijkvereniging kreeg, wordt voorlopig bevroren.

Volgens Van Oosterhout is de situatie met de wijkvereniging Angelso niet exemplarisch voor andere wijk- en dorpsverenigingen in de gemeente Emmen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe