'Betere huisvesting voor verwarde mensen in Emmen'

De gemeente Emmen gaat op zoek naar locaties, waar verwarde mensen opgevangen kunnen worden.

Dat zegde locoburgemeester Bouke Arends (PvdA) donderdagmorgen tijdens de raad toe op vragen van fractievoorzitter Harry Leutscher van LEF! naar aanleiding van gebeurtenissen in de wijk Angelslo. Bewoners van de Bensingecamp en de Husingecamp klagen al lange tijd over de overlast uit een woning aan de Husingecamp.

Overlast

Daar zouden te veel mensen in een woning verblijven, die bovendien omwonenden doorlopend lastig vallen, drugs gebruiken en erin handelen en vernielingen aanrichten.

Leutscher had zich ter plekke laten informeren maar hij was bepaald niet de enige: ook D66 en Wakker Emmen hadden contact gezocht met de buurt - die gistermorgen in groten getale naar de raadzaal was gekomen. Ook locoburgemeester Bouke Arends (PvdA) was ter plekke, zei hij, ,,en constateerde een woonsituatie die velen van ons zich thuis niet zouden willen wensen”. Ambtenaren van de gemeente Emmen zijn afgelopen weekend ’s nachts in het pand geweest om te controleren of er afdoende maatregelen zijn genomen.

Verlichting

Er wordt een dezer dagen verlichting aangebracht op de ontmoetings- en barbecueplek en verder wil de gemeente er wel camera’s ophangen, maar vanwege de privacy die in het geding is moeten de bewoners daarvoor eerst toestemming geven.

Als het aan Arends ligt wordt er elders in de gemeente, op een plek waar ze niemand tot overlast zijn, een plek gecreëerd voor bewoners als die in de woning aan de Husingecamp. ,,We kunnen als overheid niet zomaar een woning sluiten op basis van verminderd woongenot.’’ Mocht er in drugs worden gehandeld, dan is er iets meer speelruimte om in te grijpen. Overigens heeft de gemeente Werkplein (UWV) verzocht om verwarde mensen niet meer door te verwijzen naar de huidige verhuurder aan de Husingecamp.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.