Betere lijnen: weg Emmen-Drachten dicht

Om de aangekondigde nieuwe lijnen te trekken op de weg Emmen-Drachten sluit de provincie deze N381 af. Dat gebeurt zaterdag 10 en 11 september tussen Zweeloo en de kruising met de N34 (Coevorden-Gieten) en vanaf dit punt tot aan Emmen op dinsdag 13 september.

Afgelopen winter werd vastgesteld dat de lijnen op veel plaatsen niet goed reflecteren, vooral bij regen in het donker. Voor de veiligheid komen er sterker reflecterende witte lijnen en wordt de groene middenstreep waar nodig hersteld.

Tijdens de daarvoor noodzakelijke afsluitingen wordt het verkeer met borden omgeleid. Verder staan er verkeersregelaars op de rotondes aan weerszijden van het N34-viaduct, die wel openblijven. De afsluitingen zijn van zaterdag 7.00 tot uiterlijk zondag 21.00 uur en de dinsdag erna van 8.30 tot 16.00 uur.

Bij slecht weer wordt het werk verzet naar een andere datum in september. Op twee nader te bepalen data in september wordt het gedeelte van de N381 tussen Zweeloo en de Friese grens aangepakt. Zie ook www.verkeer.drenthe.nl.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.