De gratis te gebruiken ondergrondse fietsenstalling in het Emmer centrum.

Bewaakte fietsenstalling in Emmer centrum krijgt nog even lucht (nu met reactie wethouder)

De gratis te gebruiken ondergrondse fietsenstalling in het Emmer centrum. Foto: DvhN

De bewaakte ondergrondse fietsenstalling in het Emmer centrum blijft nog minimaal een half jaar open. In tussentijd krijgen de gemeente en de winkeliersvereniging de tijd om te onderzoeken hoe de voorziening in de benen gehouden kan worden.

Het college van burgemeester en wethouders wilde de fietsenkelder aan de Wilhelminastraat eind dit jaar na 17 jaar op slot draaien. Dat scheelt Emmen een kleine 115.000 euro exploitatiekosten op jaarbasis.

Wat betreft de gemeenteraad is dit te kort door de bocht, zo bleek maandag tijdens de begrotingsvergadering. Zij wijst erop dat er per jaar zo’n 30.000 fietsen worden gestald en dat ook veel mensen het openbaar toilet in de kelder weten te vinden. Zowel de stalling als het toilet is gratis te gebruiken.

Emmen liet de kelder bouwen als extra service voor centrumbezoekers, om fietsendiefstal tegen te gaan en ‘wildstallen’ van fietsen terug te dringen. De stichting Veiligheidszorg Drenthe werd in de arm genomen om de stalling te beheren. De raadsleden hopen dat de winkeliers ook een bijdrage willen doen om de voorziening open te houden.

Wethouder René van der Weide (Wakker Emmen): ,,Privatisering is een heel lastig verhaal. Laat je gratis fietsen stallen, dan zit geen verdienmodel achter.’’ De gemeente heeft volgens hem gesprekken met de Stichting Veiligheidszorg en de EMCO.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu