Bewoner daklozenopvang Assen krijgt cel voor woninginbraak

Een 32-jarige man is veroordeeld tot drie maanden celstraf voor betrokkenheid bij een woninginbraak aan de Van Echtenstraat in Assen die gepleegd is op 3 juli. Hij woonde in de daklozenopvang, vlak in de buurt van het huis waar is ingebroken.

Bij de inbraak zijn een tv, laptop, een tablet, een sporthorloge, geld, sleutels en twee portemonnees weggenomen. De bewoners lagen te slapen toen het gebeurde. Zij ontdekten de volgende ochtend dat goederen weg waren.

Proeftijd

De verdachte zat nog in de proeftijd van eerdere veroordelingen, waar ook voorwaardelijke celstraffen zijn opgelegd. Na de inbraak is hij weer opgepakt. De man ontkende bij de politierechter dat hij iets met de inbraak te maken heeft. Maar op de beveiligingscamera van de daklozenopvang is te zien dat hij de spullen naar binnen brengt. Ook is een flink aantal gestolen goederen op zijn kamer gevonden. ,,Ik ben niet in die woning geweest. Ik snap niet hoe de spullen daar terecht zijn gekomen.”

Voldoende bewijs

De politierechter acht voldoende bewezen dat hij bij de inbraak betrokken is. De rechter vindt dat de man ook de vijf maanden cel, die hij eerder voorwaardelijk kreeg opgelegd, moet gaan uitzitten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.