Bewoners Langbree in Assen: maak Hoekbree toegankelijk via weg Peelo

Om het nieuwe woongebied Hoekbree in Assen toegankelijk te maken, moet de tijdelijke bouwweg vanaf de weg Peelo een permanente status krijgen.

Dat vinden de bewoners van de Langbree, zo blijkt uit hun reactie aan de gemeente op het ontwerp-bestemmingsplan Hoekbree. De straat wordt nu de belangrijkste ontsluitingsroute voor de bewoners van Hoekbree.

De eerste fase van dit bouwplan – het complex Messchenstaete met vijftig appartementen, een huisartsenpost, fysiotherapeut en welnessvoorzieningen – is bijna afgerond. Op termijn moeten er nog vijf vrijstaande, twee twee-onder-een-kap en vijftien sociale huurwoningen komen.

Parkeerterrein

De direct aanwonenden van de Langbree vrezen verkeersoverlast in hun straat. In het plan van de gemeente wordt weliswaar ook voorzien in een nieuwe ontsluiting via de parkeerplaats van voetbalvereniging Achilles1894, maar hier zien zij niet veel in.

Overigens heeft deze oplossing ook niet de instemming van Achilles en projectontwikkelaar Aprisco die er kantoor houdt. De weg moet over het parkeerterrein worden geleid. Daardoor ontstaan gevaarlijke situaties, zo vrezen zij. Het verlies van vijftig parkeerplaatsen door de weg is voor beide ook onaanvaardbaar.

Geen groenstrook, maar een woning

Een van de bewoners van Langbree wil dat het bouwplan wordt aangepast. Zij kochten het huis in 2006 in de veronderstelling dat er een groenstrook voor hun woning langs zou lopen. Zo zagen de plannen er toen uit. Zoals het er nu uitziet komt er een vrijstaande woning direct tegenover hun huis.

,,De gevolgen vallen voor ons disproportioneel uit’’, zo staat in het bezwaarschrift. ,,In plaats van natuur en een vrij uitzicht krijgen we nu een huis recht tegenover ons. Geen rust en stilte, maar beweging en geluid.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.