Bewoners Mozaiek Zuidlaren krijgen tuin voor sport

Woonzorgcomplex Mozaiek Zuidlaren moet een ‘beweegtuin’ krijgen waar bewoners, mensen uit de buurt en leden van sportclubs kunnen fitnessen.

Het initiatief is afkomstig van Zorggroep Drenthe, waar Mozaiek onder valt, en fysiotherapie Perdon. Het plan moet komend najaar worden gepresenteerd, vertelt locatiemanager Alex Sijtsma van Mozaiek.

Hij verwacht dat het project 50.000 tot 70.000 euro kost. Het vergt nog wat inspanningen om dit geld bijeen te krijgen. De gemeente Tynaarlo is enthousiast, zo blijkt uit de onlangs aangenomen begroting, en wil er wel geld in steken. Maar er zijn meer geldschieters nodig.

Fitness is ook voor ouderen zeer belangrijk, omdat het kan helpen allerlei blessures te voorkomen. Zij zullen dan ook onder leiding van een fysiotherapeut in de beweegtuin kunnen sporten. Maar de beweegtuin moet ook andere doelgroepen aanspreken. ,,Daarom komen er verschillende toestellen met een uiteenlopende moeilijkheidsgraad’’, vertelt Sijtsma. Ook sportclubs moeten er gebruik van kunnen maken.

Mozaiek heette tot voor kort Tienelswolde. Het tehuis heeft een ingrijpende verbouwing ondergaan. In het complex kunnen nu ook mensen terecht die (nog) zelfstandig willen wonen, maar die het prettig vinden zorgvoorzieningen in de buurt te hebben. Het complex omvat ook een theater met 115 plaatsen, waar ook mensen uit de buurt welkom zijn. Buurtbewoners kunnen ook gebruikmaken van het restaurant en andere voorzieningen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.