Bewoners Recreatiepark Anloo geschrokken: 'Het leek wel een razzia'

De gemeente Aa en Hunze heeft woensdagochtend een grootschalige controle op Recreatiepark Anloo uitgevoerd. Volgens waarnemend burgemeester Jan Hoekema is de controle de eerste in Noord-Nederland van deze omvang.

De gemeente ving signalen op dat er mogelijk sprake is van fraude, sociale problemen, openstaande boetes en openstaande belastingaanslagen. Beheerder Ron van der Veen van het recreatiepark was op de hoogte dat er op een bepaald moment een controle zou komen, maar wist niet dat deze woensdagochtend zou plaatsvinden. Hij steunt de actie van de gemeente.

Bewoners van het recreatiepark zeiden geschrokken te zijn van de manier waarop zij van hun bed gelicht werden. ,,Het leek wel een razzia'', aldus meerdere bewoners.

De controle wordt uitgevoerd in samenwerking met de politie, Belastingdienst, Werkplein Drentsche Aa (sociale dienst), Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW), de SVB en het UWV. Tijdens de controle gingen de toezichthouders na of de wet- en regelgeving op het park worden nageleefd.

De controle eindigde woensdagmiddag rond half 2.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.